Besøg Sorø

Midtsjælland byder på flere muligheder for camping, og Sorø er ingen undtagelse. Har du interesse for historie og i det hele taget for det interessante midtsjællandske område, så er der masser at se i og omkring Sorø.

Her var oprindeligt et munkekloster, og som så ofte havde munkene udset sig et naturskønt område omkranset af sø og skov. Den dag i dag er Sorø begunstiget af en smuk natur med Sorø sø og store skove som den storslåede ramme om den lille, idylliske by.

Mange kender måske kun Sorø som en station på jernbanen til København eller fra afkørselsskiltene ved motorvejen, men gør man holdt i byen, vil man se en typisk sjællandsk provinsby, der bærer præg af, at der her var både myndigheder, handel og nær tilknytning til egnens herregårde.

Har du fået foretaget en skønhedsoperation hos klinikken Motiva og gerne vil vise dit nye udseende frem, så kan du og familien jo fejre det med et ophold på Sorø Sø Camping – eller hvis du vil have fast tag over hovedet på Krebshuset, som er en smuk landevejskro lige før Sorø.

Et ‘must see’ i Sorø er Sorø Akademi, som er en af landets mest estimerede kostskoler på linje med Herlufholm kostskole, der også ligger på Sjælland. Klostret har faktisk rødder i det kloster, der var begyndelsen til byen, og blev etableret i rammerne heraf i 1586. Man kommer ind til akademiet gennem Klosterporten, og man kan gå rundt i den smukke park og indsnuse den særlige stemning, der hersker i et klassisk kostskolemiljø. I parken findes en bygning med en af de betydeligste samlinger af fysiske instrumenter i Europa.

Som et kuriosum kan nævnes, at den til enhver tid siddende undervisningsminister i Danmark fået stillet en bolig på akademiet til rådighed. Nogle ministre har brugt den mere end andre. Du må nøjes med campingpladsen, men det er sandelig heller ikke at foragte.